Hää-DJ vai hääbändi?

Monet hääparit miettivät miten toteuttaa hääjuhlan musiikkipuoli. Musiikkihan on yksi häitten tärkeimmistä elementeistä, jolla viimeistellään häiden tunnelma sekä varmistetaan juhlavieraiden viihtyvyys. Musiikin avulla voidaan myös korostaa juuri hääparin omaa tyyliä ja luoda hääjuhlasta juuri oman näköinen ja kuuloinen.

Monet hääparit haluavat tarjota vierailleen myös mahdollisuuden tanssimiseen, vaikka he eivät itse haluaisikaan tanssia lainkaan. Tällöin kannattaa turvautua ammattilaiseen ja tilata paikalle dj, joka osaa soittaa oikeaa haluttua musiikkia juuri oikeaan aikaan sekä tietysti huomioimaan juhlavieraiden toiveet sopiviin kohtiin.

”Teemme häihimme vain Spotify-listan”

Toki on myös sellaisia häitä, joissa ei ole ollut lainkaan tanssilattiaa ja musiikki on ollut vain taustalla luomassa tunnelmaa. Tällainen ratkaisu on helppo järjestää myös itse esim. Spotify:n avulla, kunhan antaa jollekin tehtäväksi hoitaa musiikin tauotus puheitten ja muitten ohjelmanumeroiden ajaksi. Tähän toki tarvitaan myös erilliset äänentoistolaitteet, mikäli juhlapaikassa ei niitä jo ole valmiina. Kannattaa myös testata etukäteen, että juhlapaikan omista äänentoistolaitteista saa tarpeeksi ääntä ja bassoa mahdollista illan tanssilattiaa varten. Mikäli Spotify-soittolistaa aiotaan käyttää myös tanssimiseen, kannattaa miettiä etukäteen, annetaanko juhlavieraiden päästä soittolistaan käsiksi juhlan aikana. Riskinä aina on tilanne, jossa jokainen haluaa päästä laittamaan oman toivekappaleen soimaan ja samalla keskeyttää puolessa välissä jo soivan kappaleen. Toisaalta riskinä on myös se, että joku vieraista saattaa laittaa soimaan sellaisen kappaleen, mikä ei ehdottomasti kuuluisi häiden teemaan saati pitämään tanssilattian biletysfiilistä yllä.

Hyvä hääbändi nostattaa tunnelmaa – mutta vain hetkeksi

Hyvää livebändiä on aina mukava kuunnella ja katsella, mutta bändi ei välttämättä pysty olemaan kaikkien vieraiden musiikkimakuun. Tällöin etulyöntiasema on DJ:llä, joka voi toteuttaa kaikkien juhlavieraiden musiikkitoiveet ja yhdistää ne osaksi koko illan musiikkikokonaisuutta.

Bändit yleensä tekevät kaksi tai kolme 45min settiä, joten muulle ajalle musiikki täytyy miettiä erikseen. DJ:n avulla olisi kuitenkin helppo pitää illan teema yhtenäisenä ilman häiritseviä katkoja musiikissa.

Muutamilla bändeillä on tarjota myös kevyttä valaistusta bändin taakse tai tanssilattialle. Tätä kannattaa myös miettiä, sillä usein samaan hintaan saa DJ:n sekä valaistuksen koko juhlatilaan, niin tanssilattialle kuin tunnelmavalaistukseenkin – äänentoisto tietysti mukaan lukien.

Mikä ratkaisu olisi paras?

Yhteenvetona todettakoon, ettei dj:tä kannata yhdistää vain pelkästään tanssilattian hoitajaksi, vaan dj-palvelu kannattaa nähdä kokonaisuuden hoitajana. DJ:n avulla saadaan hoidettua musiikkipuoli koko juhlatilaisuuden ajaksi – olisi se sitten pelkkää taustamusiikkia tai tanssimusiikkia. Kun musiikkipuolesta vastaa ammattilainen, ei kenenkään juhlavieraista tarvitse huolehtia musiikin volumetason säätelystä, oikeiden kappaleiden soitosta oikeaan aikaan eikä toiveiden vastaanottamisesta. DJ:n tehtävä on olla jatkuvasti tilanteen tasalla ja samalla reagoida nopeastikin muuttuviin tilanteisiin. DJ:n kautta saadaan myös tarvittava äänentoistolaitteisto sekä tietysti mikrofonit, joiden avulla puheet, esitykset ja muut ohjelmanumerot voidaan hoitaa kätevästi.

Muistakaa, että hääpäivä on Teidän päivä, joten tehkää siitä juuri sellainen mistä itse unelmoitte! 😉

Jaa tämä sivu somessa: